De man waar ik naar verlang – mannelijke mannen met zachtheid

Ik val op mannelijke mannen.

Mannen die een kalme kracht uitstralen en een bescheiden zelfvertrouwen. Die niet malen om geld, of luxe, of macht. Mannen die durven, en weten hoe het leven werkt. Die alleen op reis vertrekken en niet bang zijn om vies of moe te worden. Die hun hand niet omdraaien voor het bouwen van een huis of het stoken van een vuurtje. Die in het ijskoude water durven springen, het liefst met een salto. Mannen met zongebruinde armen en een sterk lichaam, die leven en doen en maken.

In veel opzichten mijn tegenpool.

Maar wat zij ook moeten bezitten is zachtheid, die vlak onder deze mannelijkheid schuilt. Van een afstandje nauwelijks zichtbaar, maar heel duidelijk als je dichtbij weet te komen.

Mannen die durven praten. Die me vertellen wat ze voelen en denken, die me hun kwetsbaarheden laten zien. Mannen die sterk blijven als ik verdrietig ben of bang. Die dan hun armen om me heen slaan, me op schoot trekken en me met hun kalmte tot rust kunnen brengen. Mannen die niet in de schijnwerper willen staan, maar achter de schermen de mooiste liedjes voor me zingen. Mannen die me sturen als ik het niet meer weet en alle kanten opvlieg, behalve de juiste. Mannen die me meenemen, op avontuur. Die me helpen als ik niet verder durf, me aanmoedigen en omhoog trekken. Die mij dapperder maken. Mannen die mij kunnen laten smelten. Die mijn lichaam en ziel aanbidden alsof ze de mooiste zijn die ze ooit hebben gezien. Mannen die me tegen zich aantrekken en me optillen. Die mij graag bij zich willen hebben en er alles aan doen om mij veilig en geliefd te laten voelen.

Mannen die niet bang zijn voor de liefde, maar er ZIJN.

En blijven.

Als een rots waar ik omheen mag dansen.

Waar vind ik die? 🙂

 


 

P.S. Ik zag zojuist dit geanimeerde filmpje over het boek van David Deida ‘The way of the superior man’. Dit legt mooi uit wat de meeste vrouwen (vrouwelijke vrouwen) willen van hun man. Yes please! (Er is ook een aparte video over dit boek waarin het gaat over het vinden van een purpose (hoger doel) in je leven, ook de moeite waard.