Liefde anno nu – (Samen) naar sexy feesten?

Ik kreeg laatst een boek toegestuurd, genaamd ‘Ruimte voor liefde‘, geschreven door mede-millenial Joyce Spijker. Het gaat over de liefde anno nu, met hoofdstuktitels als: Monogamie, Single, Open relaties, Vreemdgaan, Jaloezie & Onzekerheid, Swingen, Polamorie.. Misschien vond ik ook dat dit boek mooi bij mijn doelgroep aansloot, en konden we samen een leuke kortingsactie doen? Mijn interesse was direct gewekt.

Maar niet alleen door het passend lijkende voorstel tot samenwerking. Ik bezat namelijk voorkennis. Ik ken Joyce van zo’n acht jaar geleden, toen ik te gast was op een high-end sexy bootfeest van Société X. Met die avond en nacht in gedachten, was ik nog benieuwder naar de inhoud van het boek..

 

Het feest had een dresscode: mannen in pak, vrouwen in mooie en sexy lingerie. Ik was uitgenodigd door een bevriend stel, waarvan de dame mijn goede vriendin was. De nacht zouden we samen doorbrengen in een hotel, waar tevens ook een groot deel van de gasten zou verblijven.

Ik had in een kleine speciaalzaak in Amsterdam, al giechelend van voorpret, een sexy pakje uitgezocht: een zwart-kanten body met laag open rug en hoge zwarte kousen met een kanten rand. Gecombineerd met mijn hoge zwarte hakken, zag ik eruit alsof ik zo uit Moulin Rouge was weggelopen. Ik ben opgegroeid met het uitbundig verkleden tijdens Carnaval in Maastricht, en deze dress-up deed me daar aan denken. Alleen dan net een tikkie stouter en bloter natuurlijk. Ik vond het geweldig. En bevrijdend. Voor even mocht ik deze kant in mezelf volledig de vrije loop laten. Ik hoefde geen oordeel van anderen te vrezen, ik kon puur voor de wederzijdse bewondering gaan.

Mijn vriendin en ik waren razend nieuwsgierig en een beetje zenuwachtig, toen we in onze pakjes, slechts verhuld door onze warme winterjassen, de boot opstapten. De jassen en tassen konden opgeborgen worden in kluisjes, zoals bij alle andere feesten die ik gewend was. Nog wat onwennig liepen we het bovendek op, waar de DJ en inmiddels al bomvolle dansvloer zich bevonden. Beneden was een dek met de suggestieve benaming: de Love lounge. Overal zag ik mannen in pak en vrouwen in smaakvolle lingerie.

Het viel me op dat de sfeer ontspannen, blij en bovendien erg respectvol was. Integriteit stond duidelijk hoog in het vaandel. Geen stiekem gestaar, geile blikken, geknijp of gegraai, maar aardige knikjes, beleefde openingszinnen en openlijke bewondering. Er waren een hele hoop stellen, die zich met elkaar – en soms ook met anderen – vermaakten, met hier en daar een single dame, zoals ik. De vrouwen hadden onderling net zoveel plezier met elkaar. De gewoonlijk zo duidelijke concurrentiestrijd was ver te zoeken. Ik voelde me er veilig. Wat ik ook zag, was dat het vooral mensen waren, die in het standaard ‘fysiek mooie’ plaatje pasten. Duur ogende kleding, strakke lijven, vrouwen met behoorlijk wat make-up, ieders haren tot in de puntjes gestyled. Alsof we zo ingehuurd waren voor een uitbundige Moët en Chandon reclame. Die champagne vloeide er overigens rijkelijk. Kortom, het leek in niets op de – in mijn ogen – wat onguur ogende seksfeesten, die ik vroeger weleens in het tv-programma Jambers had gezien.

Het was een avond en nacht om nooit te vergeten. Ik heb heerlijk gedanst, gesjanst en genoten. Het voelde heel spannend én heel veilig. Mijn pakje is niet uit geweest overigens, behalve toen ik naar bed ging om te slapen. De mogelijkheid tot een ‘after-party’ in één van de hotelkamers was er overigens wel, maar die heb ik aan me voorbij laten gaan.

Nu was dit een feest op uitnodiging, waardoor er een bepaald publiek aangetrokken werd: veelal jong, rijk en mooi. Destijds was dit een omgeving waarin ik me op mijn gemak voelde. Tegenwoordig zou ik eerder kiezen voor feesten, waar vrouwen én mannen zich kunnen uitdossen in creatieve pakjes, in aardse of juist felle kleuren, en waar lekker vrij en uitbundig word gedanst – wat mij betreft het allerliefst op blote voeten. Waar een liefdevolle, open-minded en respectvolle houding naar de medemens een stevige vereiste is. Dat past nu meer bij mij. Mijn vriend vind dit soort feesten (en eventuele sexy avonturen) gelukkig ook te gek, dus we kijken ernaar uit om – in het post-Corona tijdperk – samen de boel daar veilig te gaan maken. Wat dat betreft passen we helemaal binnen het statement: liefde anno nu. Op een heel bewuste manier met elkaar verbonden, maar tegelijkertijd ook vrij(er).

 

Uiteraard komen deze sex-positive feesten (feesten met een ruimdenkende houding over een vrije, seksuele expressie) ook terug in het boek ‘Ruimte voor liefde’, in het hoofdstuk over Swingen. Schrijfster Joyce interviewt mensen die experimenteren met vrijere vormen van relateren – maar ook mensen die dat niet (willen) doen – en wisselt deze heerlijk openhartige verhalen af met eigen overdenkingen, visies van experts en fictieve stukjes over elk thema. Ik heb er ontzettend van genoten. Een boek dat ik zelf had willen schrijven. Als je mijn blog kunt waarderen, dan vast ook dit boek. Daarom ga ik graag met haar in zee, en bied ik jullie hierbij de kortingscode STEFANIE25 aan om het boek (als paperback of e-book) met 25% korting te kunnen bestellen op: www.joycespijker.nl/shop. Veel inspiratie en leesplezier gewenst!