Krachtige mannen met zachtheid – Rrrrraw

Ik val op mannen die een kalme kracht uitstralen en een bescheiden zelfvertrouwen. Die niet malen om geld, of luxe, of macht, maar die een goed mens willen zijn. Mannen die durven, en weten hoe het leven werkt. Die zien wat belangrijk is in dit leven. Die alleen op reis vertrekken en niet bang zijn om vies of moe te worden. Die hun hand niet omdraaien voor het bouwen van een hut of het stoken van een vuurtje. Die in het ijskoude water durven springen, het liefst met een salto. Mannen met zongebruinde armen en een sterk lichaam, die leven en doen en maken. Standvastige mannen, die weten wat ze willen. Die de innerlijke en uiterlijke schoonheid van vrouwen bewonderen en hen behandelen met grote integriteit. Die de bevestiging van vrouwelijke aandacht en overgave niet nodig hebben om te weten hoe geweldig ze zijn als mens.

In veel opzichten mijn tegenpool.

Maar wat zij ook moeten bezitten is zachtheid, die vlak onder deze mannelijkheid schuilt. Van een afstandje nauwelijks zichtbaar, maar heel duidelijk als je dichtbij weet te komen.

Mannen die durven praten. Die delen wat ze voelen en denken, die hun kwetsbaarheden durven laten zien. Die zeggen: weet je wat schatje, ik ben gewoon bang, ik heb verdriet, ik weet het allemaal niet meer. Maar ook mannen die sterk kunnen blijven als ík verdrietig ben of bang. Die dan hun armen om me heen slaan, me op schoot trekken en me met hun kalmte tot rust kunnen brengen. Mannen die niet per se in de schijnwerper hoeven staan, maar achter de schermen de mooiste liedjes voor me zingen. Mannen die me sturen als ik het niet meer weet en alle kanten opvlieg, behalve de juiste. Mannen die me meenemen, op avontuur. Die me helpen als ik niet verder durf, me aanmoedigen en omhoog trekken. Die mij dapperder maken. Mannen die me kunnen laten smelten. Die mijn lichaam en ziel aanbidden alsof ze de mooiste zijn die ze ooit hebben gezien. Mannen die me tegen zich aantrekken en me optillen. Die me graag bij zich willen hebben en er alles aan doen om me veilig en geliefd te laten voelen.

Mannen die niet bang zijn voor de liefde, maar er ZIJN.

En blijven.

Als een rots waar ik omheen mag dansen.

 

PS. Ik ben me ervan bewust dat dit wellicht meer als een vaderfiguur dan als een partner klinkt. Ik werk er dan ook aan om die veiligheid, bescherming en aanmoediging uit mezelf te leren halen en niet in een geliefde te zoeken. En toch is dit waar ik naar verlang en veel vrouwen en mannen, die in enige mate problemen hebben gehad bij hun hechtingsproces (en dat zijn er heel, heel veel), met mij. Het zou gewoon zo fijn zijn als hij me steunt en helpt bij mijn pogingen om krachtiger te worden, ook als dat even niet zo goed lukt.

PS2. Ik zag zojuist dit geanimeerde filmpje over het boek van David Deida ‘The way of the superior man’. Dit legt mooi uit wat de meeste vrouwen willen van hun man. Yes please! Dus lieve mannen, ga asjeblieft mannen-trainingen doen, om een mooie balans in kracht en zachtheid te vinden!! (Er is ook een aparte video over dit boek waarin het gaat over het vinden van een purpose (een hoger doel) in je leven, ook de moeite waard.)

PS3. Een goede plek voor super gedegen programma’s in mannenwerk is www.emsi-leaders.com!